"Gutta på tur" i Lycksele og NNM-finale i Kirkenes

Forrige helg var det klart for guttetur til Lycksele og nest siste runde av Nordcupen 2017. Som vanlig når det er langt å kjøre, startet Edvard og pappa på torsdag etter skole og jobb. De var dermed blant de første som ankom motocrosstadion på fredag. Det ble da god tid til å gå banen, som var helt ny for oss, og slappe av før løpsstart på lørdag. Armen og skuldra var selvfølgelig ikke enda bra, men god nok til å delta heldigvis, og Edvard var spent på hvordan koppen kom til å  fungere etter uhellet helga før. Lørdag våknet gutta opp til strålende solskinn, og alt lå til rette for at dagen skulle bli fin. Trening ble kjørt, og banen kjentes bra ut. Det var litt verre med kroppen. Krasjen satt enda i, så dette kom til å bli spennende. 

Første heat fikk Edvard en knallbra start og hadde kunn klubbkamerat Mats foran seg, med andre ord dobbelt norsk. Edvard holdt en soleklar andre plass hele heatet, hadde god flyt og gode rundetider, så dette gikk bra. Spenningen var dermed stor til andre heatet. Med en litt dårlig start, ble det mye stresskjøring og vanskelig å finne flyt. Det endte med tre tipp, oppkjøring fra 11. til 6.plass og småvondt her og der. Armen kjentes godt og det var viktig med restitusjon for søndag. Mats ordnet til bursdagstaco for Edvard som ble 13 år. Kjempekoselig! 

Søndag fortsatte med litt stresskjøring, så selv om Edvard tok starten i 3.heat ble det noen småtipp og mye oppkjøring. Det endte med 5.plass i 3.heat og 7.plass i 4.heat. Siste heat var det jobb nok å holde seg fast i crossykkelen. 

Totalen for Lycksele holdt til en 5.plass, og det er Edvard godt fornøyd med til tross for stresskjøring og tipp. Man må satse litt også :-) Han ligger fortsatt på 4.plass totalt i Nordcupen, og har god sjansje til å klare den. Bare en runde gjenstår, nemlig finalen neste helg i Boden. 

NNM-finalen gikk i går av stabelen i Kirkenes, også her til strålende solskinn og nydelig høstvær. Det var vår første tur til Kirkenes, så også denne helga ble det en ny erfaring med en ny bane. Det var en glatt bane med store høydeforskjeller og høy fart. I tillegg var banen stedvis smal og utfordrende, så forbikjøring var tidvis krevende. 

I første heat var Edvard egentlig greit med over startsletta, men hadde to uheldige sporvalg i de to første svingene og en tverrstopp i tredje sving. Veien opp til 2.plass var dermed litt for lang. Det endte med 3.plass i både 1. og 2.heat. Totalt i NNM var pallen vanskelig å nå, da det er to runder Edvard har gått glipp av (Vardø og Vadsø som ble bestemt plutselig i juli, krasjet uheldigvis med Nordcup i Skellefteå). Vi fikk kjempekoselig besøk av mamma sin tante Edel og onkel Torbjørn som bor i Bjørnevatn. Det var faktisk første gang de var på crossløp, og de syntes det var kjempespennende! 

Takk igjen til alle våre sponsorer som gjør denne statsingen mulig! 

#anleggnordas #thermoglassas #arnerasmussenas #ulfkivijervias #protantakserviceas #fagtrykkideas #skidoosenteretas #sivertsengarage #arnesenrøras

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Team Simensen

Team Simensen

15, Alta

Hei! Vi er to søsken fra Alta som kjører motocross. Edvard Oliver, 12 år og Vilde Elisabeth, 15 år. Tilsammen med Pappa Tom-Edvard og Mamma Birgit utgjør vi Team Simensen.

Kategorier

Arkiv

hits